КАЙТ И УИНДСЪРФ В БРАЗИЛИЯ ПРЕЗ НОЕМВРИ И ДЕКЕМВРИ
Джерикоакоара се намира в северната част на Бразилия, разположена сред плаващи дюни в началото на пустинята Сеара, по пътя на пасатите. Най-близкото летище (Фораталеза) е на 300 км и до Джери се пътува с джип, част от пътя минава през дюните и плажа, а по време на прилив вълните буквално облизват гумите… и накрая пристигате в едно от най-красивите места на света… и най-ветровотото, особено в периода октомври – декември (над 90%). Пасатите пристигат невъзпрепятсвани от нищо по целия път от Африка. Вятърът е за платна 3.7 – 4.7 и кайтове най-много 7.

Условия за каране: На влизане има винаги вълна, която е около 1.5 рядко до 2 м в зависимост от нивото на прилива, лунните фази и вятъра, след това следват, вълни, които не се обръщат. Има и уейв спот, с shore break, на плажа Малхада, вълните са около 2 м до там лесно може да се стигне като просто се „качи“ повече срещу вятъра. Кайт се кара както на Малхада, така и в другия край на плажа на Джери, зад Дюната на залеза. Плажът на Джери е част от голям залив около 40 – 50 км. (Преа – Татажуба), с поредица от лагуни, спотове с вълни, чоп или по гладка вода, което е страхотна възможност за даунуинд от Преа до Джери и от Джери до Горю и Татажуба. Даунуинд може да се организира дори от Форталеза до Джерикоакоара (около 300 км. попитайте за детайли). В целия район има множество сладководни лагуни перфектни за кайт и уиндсърф.

Настаняване: „Посада” – представляват къщички с пищна вътрешна градина. Стаите са с баня, телевизор и топла вода. В настаняването е включена прясно приготвена закуска – традиционни бразилски „тапиока”,  тостове, домашен кекс, плодове, прясно изцеден сок, плодове, кафе и чай.

Други забавления: Джерикоакоара е място където може да се забавлявате всяка минута, по всяко време на денонощието. Има множество ресторанти, кафета и барове, които работят до сутринта. Капоейра, езда, йога, танци… всичко се случва на плажа, достатъчно е да отидете там и просто да се порадвате на залеза от Дюната, където хората се събират всяка вечер. Бъги трип може да предприемете през дюните до Татажуба или да се разходите до уникалната арка Педра Фурада. Мързеливите часве прекарани в хамака под палмовите дървета пред стаята също не са за подценяване.
Джерикоакоара е любима дестинация на много от топ фристайл състезателите в  световния уиндсърф про-тур, както и на много любители на спорта от Северна Америка и Европа, които прекарват с месеци тук.

– Трансфер от Форталеза до Джери 450 – 500 BRL 4х4, до 4 човека с автомобил

– Нощувки – от 110 BRL за двойна стая.

– Фристайл клиника (6 дни х 2 часа 200 лв. )