Две седмици кайт и уиндсърф ваканция в Дахла/Мароко и един незабравим ден в Казабланка – 2 седмици април 2018 – 15 дни 1350 EUR
Цената включва настаняване, храна (закуска, обяд и вечеря). Трансфер до кампа в Дахла, една нощувка в хотел Ibis в Казабланка.
Дахла се намира на върха на полуостров, където Атлантическият океан навлиза в пустинята и оформя лагуна дълга 40 километра.Този забележителен феномен е в най-южнaта част на Мароко в края на 1500 км океански бряг, разположен на пътя на Пасатите. Освен кристално сини океански води, бели пясъци, постоянен, силен вятър над 80% и град като излезнал от разказите на древен арабски мореплавател… друго няма.
Оставете костюма в гардероба и колата на паркинг и се запознайте с новия човек, в който ще ви превърне срещата с океана и пустинята под безкрайното небе над Африка.

Условия за каране: Вятърът в лагуната е 12 – 15 m/s (за платна 3.7 – 4.7 и кайтове 7- 8). Вятърът в лагуната е по-силен от вятъра в океана, това се обуславя от локална термика и ефект на фунията. В лагуната може да се кара на абсолютно гладка вода, на чоп, както и да се организира забележителен даунуинд.
В океана – има няколко спота на разстояние от 7 до 27 км. Има организиран транспорт с джипове. Един от най-интересните е Oum Labour, намира се в близост до града Дахла. Представлява голям залив с подредени вълните с интервал 12 – 15 секунди, вятърът е 9 – 11m/s side-shore. Вълната е много мощна, не се обръща в залива, разбива се на брега. Oum Labour също e чудесно място и за сърфинг.

Настаняване: Бунгала автентичен марокански стил с баня на брега на лагуната.

Храна: Включва – закуска – богата традиционна мароканска закуска с палачинки, питки или други прясно изпечени хлебчета, сирена, масло, мед, конфитюри и плодове, кафе и чай
Обяд – меню, което включва марокански супи, основно ястие с месо или риба, богата гарнитура, салата и десерт
Вечеря – месни или рибни традиционни специалитети като тажин, марокански кус-кус, лобстер, салати и десерт.
Безплатно получавате бутилирана минерална вода, колкото ви се пие.

Други забавлния: В кeмпа има ресторант, нощен и дневен бар на плажа със страхотни коктейли и забележителна музикална колекция. Не пропускайте поне една разходка до града Дахла, с колоритен африкански пазар, множество малки магазинчета, закрит рибен пазар, както и закрит пазар за всякакви екзотични плодове и храни и сладки. Не подминавайте най-малките ресторантчета с уникално вкусна и евтина храна.
Дахла е изключително популярна кайт и уиндсърф дестинация. Ще срещнете много италианци, французи, англичани и други европейци. В Дахла се провеждат множество състезания по кайт и уиндсърф в рамките на международния фестивал Дахла, както и етап от PKRA (световен кайт тур) фристайл и уейв.