Oстров Гьокчеада се намира в Егейско море / Турция – на 560 км от София и още по-близо от Пловдив, Варна и Бургас. Характеризира се с постоянен вятър от север-североизток (Мелетем), чудесни условия за уиндсърф и кайт, красива природа, чисто море. Вятърът е 10-12м/с сутрин и около обяд, като отслабва бавно до 4-6м/с следобед. В Гьокчеада често влизат  фронтове 14-18м/с или повече.

УСЛОВИЯ ЗА КАЙТ И УИНДСЪРФ

В Гьокчеада има 2 основни спота за каране на кайт и уиндсърф – с равна вода плаж Aydincik и с вълни до 1.5-2 м. плаж Eselek. Между тях има плитко солено езеро, което пресъхва през лятото. Активен сезон – от май до октомври.

Спот с гладка вода (offshore) Aydincik – това е основният уиндсърф спот. Тук условията са перфектни за напреднали, които осавършенстват трикове или работят върху скорост от сутрин до 14.00 часа и за начинаещи в следобедните часове, когато вятърът отслабва. Дъното в залива е пясъчно и абсолютно безопасно.

Спот с вълни (onshore) Eselek – това е основният кайт спот. Условията са подходящи за уиндсърфисти и кайтсърфисти от всички нива, желаещи да карат на вълни. Заливът е много голям, пясъчен и абсолютно безопасен за райдърите и оборудването.

Secret spots (side shore) – в Гьокчеада има няколко уникални сайдшор спота малко по-отдалечени от основните места за каране, където може да ви заведем, ако търсите неизвестното и сте готови за нови предизвикателства.

Даунуинд – може да се организира на дистанция над 15 км.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ
Crazy Island e част от плажен комплекс със самостоятелни къщички, рестрант, бар, градина с wi-fi покритие навсякъде. Предлагаме и настаняване в хотел 2/3* в центъра на Гьокчеада на 12 км. от плажа. Може да видите предложенията ни с включени нощувки за кайт тук и за уиндсърф тук

Повече за Гьокчеада – островът е най-западната част на Турция, има територия от 279 квадратни километра и се намира срещу Дарданелите, област Чанакале. Гьокчеада е част от веригата Cittaslow – буквално бавен град. Част от мрежата стават само малки градове в екологично чисти райони и запазени традиции. Може да го наречем остров на спокойствието – тук сгушени между хълмовете или наредени по билата им ще откриете завладяващи селца с каменни къщи и тесни кълдъръмени улици, както и множество действащи цървки и над 50 параклиса, запазени от времето, когато е островът е бил гръцки. Местните хора са гостоприемни и широко скроени, турци, гърци и българи преселници. 
Какво да се види в Гьокчеада
– живописният път, се вие през хълмове, маслинови и иглолистно гори, минава през старинни селца и отвежда до малки плажове, красиви заливи и под сянката на многовековни дървета. До 1923 година островът е бил част от Гърция. Неповторимият стил на гърците може все още да бъде открит на местата, които ви препоръчваме да не пропускате:
Зейтинли (Zeitinli köy )– малко живописно селце с тесни калдъръмени улички. В центъра на Зейтинли има няколко малки кафенета известни още с домашно приготвения си крем Карамел и Малеби.
Бадемли (Bademli köy) – друго малко селце, разположено на висок хълм в северната част на Гьокчеада. Отново тесни каменни улички, каменни къщи и невероятна гледака към морето и гръцкия остров Самотраки.
Дереккьой (Dereköy) –  отдалечено от всички населени места, това е най-голямото село в Гьокчеада, но е било изоставено преди години. Хората се завръщат към това място, но все още празните калдъръмени улици, каменните къщи, старинните обществена перална и преса за добиване на зехтин са чудесен декор за любителите на фотографията.
Тепекьой (Tepeköy) – намира се в северната част на острова в блозост до вулкана  и е най-високата част на острова. Тепекьой също е красиво селце с тесни каменни улички и къщи и чудесна гледка.
Калекьой (Kaleköy)  се намира на брега в североизточната част на Гьокчеада срешу остров Самотраки. Калекьой е малко пристанище за яхти и рибарски лодки, има отркит пазар за сувенири и множество гръцки и турски рибни ресторанти, кафета и клубове до крайбрежната алея. Непосредствено до Калекьой се изгига хълм с остранки от крепост и изключителна гледка по време на залез към остров Самотраки.
Гьокчеада – център (Gökceada center)– еклектично градче с малки магазинчета, ресторанти, сладкарници, бръснарници и открит неделен Пазар за плодове, зеленчуци, подправки и разни дреболии. Центърът на Гьокчеада е на 6 км от пристанищетои на 12 км от плажа Айдънджък.