Oстров Гьокчеада се намира в Егейско море / Турция – на 560 км от София и още по-близо от Пловдив, Варна и Бургас. Характеризира се с постоянен вятър от север-североизток (Мелтем), чудесни условия за уиндсърф и кайт, красива природа, чисто море. Вятърът е 10-12м/с сутрин и около обяд, като отслабва бавно до 4-6м/с следобед. В Гьокчеада често влизат  фронтове 14-18м/с или повече.

УСЛОВИЯ ЗА КАЙТ И УИНДСЪРФ

В Гьокчеада има 2 основни спота за каране на кайт и уиндсърф – с равна вода плаж Aydincik и с вълни до 1.5-2 м. плаж Eselek. Между тях има плитко солено езеро, което пресъхва през лятото. Активен сезон – от май до октомври.

Спот с гладка вода (offshore) Aydincik – това е основният уиндсърф спот. Тук условията са перфектни за напреднали, които осавършенстват трикове или работят върху скорост от сутрин до 14.00 часа и за начинаещи в следобедните часове, когато вятърът отслабва. Дъното в залива е пясъчно и абсолютно безопасно.

Спот с вълни (onshore) Eselek – това е основният кайт спот. Условията са подходящи за уиндсърфисти и кайтсърфисти от всички нива, желаещи да карат на вълни. Заливът е много голям, пясъчен и абсолютно безопасен за райдърите и оборудването.

Secret spots (side shore) – в Гьокчеада има няколко уникални сайдшор спота малко по-отдалечени от основните места за каране, където може да ви заведем, ако търсите неизвестното и сте готови за нови предизвикателства.

Даунуинд – може да се организира на дистанция над 15 км.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ
Crazy Island e част от плажен комплекс с 8 самостоятелни дървени къщички, паркинг, градина, рестрант, плажен бар, сърф училище и собствен плаж. Може да видите предложенията ни за ваканция с кай обучение и настаняване тук и уиндсърф обучение и настаняване тук

Повече за Гьокчеада – островът е най-западната част на Турция, има територия от 279 квадратни километра и се намира срещу Дарданелите, област Чанакале. Обиколката на острова е около 80 километра. Живописният път, се вие през хълмове, долини, маслинови градини, иглолистни гори или равни полета и отвежда до красиви плажове, сини заливи и под сянката на многовековни дървета. Сгушени между хълмовете или наредени по билата им ще откриете завладяващи селца с каменни къщи и тесни кълдъръмени улици, както и множество действащи цървки и над 50 параклиса, запазени от далечни времена.